lørdag 9. juli 2011

Eeeeh ikke akkurat Blomster Finn..

Jaja... Jeg innrømmer det LETT! Jeg er INGEN blomster Finn, men har jo heller aldri utgitt meg for å være det heller ;) MEN til min store seier.. personen som så fint ringte meg, kun for å påpeke.. DU... det er IKKE Hortensia du har i vasen din allså.. spurte meg så fint i dag, vil du designe oppsettet på plantene i hagen... HA! En gang designer, alltid designer;)

Med fare for å forsterke min allerede økende blomsterkatastrofe og blottstille min uvitenhet... vi diskuterte i dag: Er disse Lupinene giftige? Anyone?

1 kommentar:

  1. Lupiner
    Fra Wikipedia, den frie encyklopedi Lupiner

    Hagelupin (Lupinus polyphyllus )
    Vitenskapelig(e)
    navn: Lupinus
    L., 1753
    Norsk(e) navn: lupiner
    Hører til: erteblomstfamilien,
    Fabales,
    Rosidae
    Antall arter: 200 arter
    Habitat: terrestrisk
    Utbredelse: Europa og Nord-Amerika
    Delgrupper: hagelupin
    sandlupin


    Lupiner (Lupinus) er en slekt i erteblomstfamilien som er viltvoksende i Europa og Nord-Amerika. De fleste artene er ett- eller toårige urter, men det fins til og med noen busker. Som de fleste artene i erteblomstfamilien binder lupiner nitrogen fra lufta til jorda og kan derfor anvendes som jordforbedrer.

    Det fins omtrent 200-600 arter. Flere kultiveres som prydplanter, men er ikke spiselige. I Norge forekommer hagelupin og sandlupin. Dette er opprinnelig en hageblomst som nå finnes i naturen ettersom den har blitt plantet ut, bl.annet i forbindelse med jernbaner, riksveier o.l.

    Blomstene sitter tett på toppen av stengelen. Det forekommer en mengde forskjellige blomsterfarger, blant annet blå, lilla, rosa, hvit og rød. Frukten er en lodden belg som inneholder mange frø.

    SvarSlett

♥ takk for alle høyt verdsatte kommentarer ♥