lørdag 9. juli 2011

Eeeeh ikke akkurat Blomster Finn..

Jaja... Jeg innrømmer det LETT! Jeg er INGEN blomster Finn, men har jo heller aldri utgitt meg for å være det heller ;) MEN til min store seier.. personen som så fint ringte meg, kun for å påpeke.. DU... det er IKKE Hortensia du har i vasen din allså.. spurte meg så fint i dag, vil du designe oppsettet på plantene i hagen... HA! En gang designer, alltid designer;)

Med fare for å forsterke min allerede økende blomsterkatastrofe og blottstille min uvitenhet... vi diskuterte i dag: Er disse Lupinene giftige? Anyone?

1 kommentar:

 1. Lupiner
  Fra Wikipedia, den frie encyklopedi Lupiner

  Hagelupin (Lupinus polyphyllus )
  Vitenskapelig(e)
  navn: Lupinus
  L., 1753
  Norsk(e) navn: lupiner
  Hører til: erteblomstfamilien,
  Fabales,
  Rosidae
  Antall arter: 200 arter
  Habitat: terrestrisk
  Utbredelse: Europa og Nord-Amerika
  Delgrupper: hagelupin
  sandlupin


  Lupiner (Lupinus) er en slekt i erteblomstfamilien som er viltvoksende i Europa og Nord-Amerika. De fleste artene er ett- eller toårige urter, men det fins til og med noen busker. Som de fleste artene i erteblomstfamilien binder lupiner nitrogen fra lufta til jorda og kan derfor anvendes som jordforbedrer.

  Det fins omtrent 200-600 arter. Flere kultiveres som prydplanter, men er ikke spiselige. I Norge forekommer hagelupin og sandlupin. Dette er opprinnelig en hageblomst som nå finnes i naturen ettersom den har blitt plantet ut, bl.annet i forbindelse med jernbaner, riksveier o.l.

  Blomstene sitter tett på toppen av stengelen. Det forekommer en mengde forskjellige blomsterfarger, blant annet blå, lilla, rosa, hvit og rød. Frukten er en lodden belg som inneholder mange frø.

  SvarSlett

♥ takk for alle høyt verdsatte kommentarer ♥