torsdag 30. september 2010

Gledens Dag...

God høststemning i Idyll heimen for tiden:)

Nei ingen bloggsperre, bare superduper kjekk nyhet som har snudd meg opp, tatt en piruett og satt meg litt forvirret ned igjen... Gleder meg til helg, da skal jeg sette pcen på fanget og en liten oppdatering kommer, ikke minst en runde og besøke dere alle, det er sårt etterlengtet!!! Ha ei fortsatt fin uke så lenge:)

mandag 27. september 2010

Vinglepetter vs latskap

Når alt kom til alt og jeg så haugen av prosjekter vokse, innså jeg at noe måtte skje. Det var på tide å ta affære!! Så speilet kom opp på veggen, umalt, ulakker og ja helt urørt.. Det må være en første gang for alt. Jeg ble ubesluttsom, klarte ikke å velge hvilken farge speilet skulle få, og kanskje en anelse latskap. Hva vet vel jeg? Hammer, spiker, sen og VIPS der var det jammen meg på veggen!! Sammen med englevingene fra Smak i Sandnes koser de seg på badet.

Jeg derimot er helt pumpa etter noe som må være tiårets første joggetur. Planen var en gåtur langs sjøen men ble nok påvirket av det nydelige været og før jeg visste ordet av det gikk bare bena fortere og fortere og uæææh, der jogget jeg jammen!! På veien traff jeg to venninner som inviterte på en kopp te før hjemturen. Det hjalp på motivasjonen!! Nå er det natta før heldagsmøte på Himmel & Hav i morgen. Nesten i Marthas fotspor..

torsdag 23. september 2010

Kjøkkenmassaker og røde hunder..

Jeg har nok aldri vært av den typen som er et glitrende kåneemne på kjøkkenet.. Derimot må jeg si at forbedringen de siste månedene har vært formidabel. Strengt tatt så var også forbedringspotensialet skyhøyt men det trenger vi ikke snakke om.. Den tiden jeg tidligere brukte totalt i kjøkkenkroken min på ei uke, ja den forbrukes fort i løpet av en kveld nå for tiden. Jeg har rett å slett fått sansen for matlaging.. Eeeh.. Å baking og alt som kan tidfredsstille smakssansene.. Nå står skogsbærbærkaken i kjøleskapet og fromasjerer seg til i morgen.. MEN.. kløna det er jeg enda, ja mammsen, nå får du en innrømmelse svart på hvitt.. Jeg gir opp, innser min begrensning og kapitulerer.. JEG ER EI KLØNE.. på kjøkkenet.. Resultatet som står i kjøleskapet ser fantastisk ut, men jeg ser ut som et akutt tilfelle av røde hunder har slått til.. På hele armer, hals og ja, til og med på MAGEN.. Å kjøkkenet ser ut som det er hentet ut fra en grotesk scene fra CSI.. Skogsbær + håndmikser = KATASTROFE. Men totalt verdt det:)

onsdag 22. september 2010

Jordbær minner...

Sommerminnene kommer tilbake med denne fargerike jordbærboksen.. Varmen steiker fra sola, kald hvitvin i glasset og kos med gode venner... Ååå... Herlig stemning:) Er på vei ut døra på trening.. Skal bli deilig å få ut litt steam!! Ha ein fin høstkveld dere..

tirsdag 21. september 2010

Stylingsoppdraget i din postkasse?



Er det noen som fikk Varme & Bad sin høstkatalog i postkassen sist uke?? Der er bildene fra sommerens stylingsoppdrag. 3 bad - 3 stiler.. Natur, romantisk og maskulint... Alt foreviget av fotograf Fredrik Ringe ved MIMIKK fotostudio. Det var en kjempekjekk dag og morsomt å se hvor mye arbeid som skjer i kulissene på ett eneste fotoopptak:)

mandag 20. september 2010

Anne Black



Anne Black produserer de helt nydeligste ting! Brosjer, mugger, vaser, skåler,ringer og knotter.. i keramikk.. Lys, nett skandinavisk design. Selvsagt dansk design, med base i København:)

søndag 19. september 2010

Puh...!



Etter evigheter av timer var boden gjennomsøkt, ryddet og klarert! Midt under slaget fikk jeg en flyvende dør over meg.. Hengslene hadde løsnet.. Så da kom I&A til unnsetning og etter et katastrofalt førsteforsøk måtte drillen frem og løsningen var innen rekkevidde!! Takk guys;)

Med begrenset med plass, må nok noe overgis til nye muligheter. Slik at denne nydelige gamle ammestolen vil bli Finn-mat etterhvert. Men tenkte at dere her inne kunne få et fortrinn, så dersom noen er interesserte, så send meg en mail:)

Nå er boden merket og lablet.. Digg!!

Ha en fortsatt fin søndagskveld, her er det lavkarbo pizza på menyen, førstegangsprodusert og den smaker fortreffende.. Mmmm... Tata

Speil speil på veggen der...


Elsker formen på speilet!!

Jeg fant, jeg fant.. Ja jeg finner som regel noe når jeg er på jakt. Dette kom jeg over på Fretex her en dag i uka. Jeg formelig sprang bort til veggen og røsket det ned fra utstillingen. Det er visstnok lov. Har alltid lurt litt på det.. ER det lov å ødelegge utstillingene?? Speilet må ha en runde med malingskosten, usikker på farge da.. Skal bringe litt mer farge inn på badet.. Tenker mintgrønn, rosa.. Faller ALLTID tilbake i den fargeleien.. Trenger noen nye impulser.. Anyone?

Helgen har vært helt perfekt!! Venninnelunch, loppis, fantastisk morsom kveld med bobblerus.. Jeg er overveldet.. Nå er det tilbake til virkeligheten!! Så nå skal jeg ta fatt på boden. MARERITTBODEN.. Rydde, sortere og antakeligvis innse at jeg må kvitte meg med noe.. Iiiik!! Ha en strålende søndag alle sammen!!

lørdag 18. september 2010

Loppe eldorado!!


Topplokket på prinsesseboksen...

Vrææææl...

Her i Stavanger har det vært loppemarked maraton i dag.. Var det ikke seks stykker eller no sånn? Nei nei, slapp av.. for de som måtte være nervøse nå.. Jeg har IKKE vært på alle;) Men littegranne nye lopper har fått være med hjem!! sjekk den søte eventyr prinsesseboksen fra Walt Disney. (Som han snille mannen på Fretex prutet ned av seg selv - ja det går visst an.. Eller bare min lykkedag) Og en skummel gulltiger som kan åpne voksendrikkeflasker.. Noen som aner hva hullet på ryggen liksom skal brukes til? Noen andre som har funnet noen godsaker i dag??

fredag 17. september 2010

Original samledilla...!

Foto: GettyImages. Denne glitrende tannkosten skulle jeg gjerne hatt...

I går hadde jeg verdens beste tannlegebesøk!! Som regel grues det til pirking, spruting og gnikking, men det viste seg at Kristine er en flittig bloggleser og er titt og ofte innom hos meg. Det synes jeg jo var veldig artig, så praten gikk om interiør og prosjekter og tiden bare fløy avgårde. Litt vanskelig for tattlesyke meg som fint måtte ligge i ro med instrumenter, vann og poleringsmaskiner rundt tannraden, men snille Kristine lot meg få noen pauser slik at jeg fikk smette inn noen meninger her og der.. I tillegg fikk jeg med interiørbladet jeg leste i, det må jeg si: Verdens beste tannlegebesøk!!

MEN... Verdens stiligste samledilla må jeg jammen si.. Kristine samler på alle mulige slags tannkoster!! Er ikke det tøft.. 1200 tannkoster i alle mulige farger og fasonger:) Tror det må være den stiligste samlingen jeg har hørt om... SÅ lurer litt på hva folk der ute samler på? Er det noen som klarer å slå denne kreative damen??

torsdag 16. september 2010

hver dag er en fest.. med gull neglelakk!!

Neglelakk er en relativt irriterende ting.. Den tar evigheter før den tørker, alt for lang tid til å sitte rolig, til det resultatet at du dunker borti og vips der var DEN skrapa.. Dersom du har vært så flink stillesitter at den faktisk mot all formodning har tørket, kan du garantere at etter en dag sitter du igjen med halve lakken.. Kjenner du deg igjen?? MEN denne neglelakken fra Pieces var fabelaktig lettørket og sitter som en blodigle.. Så nå blir hver dag en fest med gullfargede negler!!

onsdag 15. september 2010


I dette triste grå høstmørket er det herlig å ha fargerike blomster innendørs som kan minne om de gode sommertidene. Som nå er svunnet til fordums tid.. Men minnene de lukker jeg inne i mitt hjerte og bringer med meg ♥

tirsdag 14. september 2010

Margarinkasse..



Fra tiden da min farfar drev kafe/gatekjøkken.. Jeg var så heldig å få den av min snille tante:) Kassen har vært på langtur, blant annet reist over havet med MS Berganger fra Rotterdam.. Jeg lurer virkelig på opphavet til denne kassen som har reiselapp på seg..

Så jeg har sjekket litt opp i historien til skipet MS Berganger som ble bygget i Amsterdam for rederiet Westfal-Larsen i Bergen og gikk i linjen mellom USA vestkyst - Brasil / Argentina. Nortraship prøvde å opprettholde denne linjen med så meget tonnasje at markedet kunne beholdes for norske interesser, men USAs Maritime Commision hevdet at linjens skip kunne utføre en mer tiltrengt tjeneste ved å føre strategiske og kritiske varer mellom østkysten av Syd - Amerika og USA`s Atlanterhavshavner. "Berganger" ble derfor levert til den nye ruten den 4. mai 1942 og avgikk Santos den 16.mai med 9000 tonn stykkgods for Boston og New York Det ble Bergangers siste reise. Den 2. juni ble den torpedert av en ubåt, 4 menn fra mistet livet, 3 av dem fra Norge og 43 mennesker ble berget.

Hm, kanskje har kassen vært på tur med denne MS Berganger eller kanskje den har et søsterskip med samme navn et sted??? Farfar har seilt på alle de store hav som kokk, nesten som Pippis pappa.. Kanskje kassen inneholdt gullmynter?? Spennende!!!

mandag 13. september 2010

Mimrevegg...


Sist gang jeg var innom "gamlehjemmet" en lynvisitt var verken mamma Idyll eller pappsen tilstede så jeg lurte meg til å knipse litt i hytt og ver. Bildeveggen på gangen over Sandnesbenken er knallfin med sorte elegante rammer.. Her er oldtidens slekt samlet, og sjekk ut han lille gutten i matros dress!! Er han ikke bare skjønn??? (klikk på bildet for større bilde) Det er pappsen som liten gutt!! Må skaffe meg en kopi av disse fantastiske bildene:)

lørdag 11. september 2010

Veske + Dilla = Sant


Da Annicken leste skoinnlegget mitt, fortalte hun om sin egen veskedille. Men da tenker jeg.. MÅ det være ENTEN ELLER?? Sko eller veske?? Nei selvsagt ikke... Denne veska med diamanter ble min sist helg da jeg var å hentet favorittmøblene mine:) Nå er det avgårde på loppemarked og lunch med gode venninner. Jeg GLEDER meg!! Er det noen andre som skal på loppejakt i dag?

fredag 10. september 2010


Hos fantasifulle Tove med bloggen lykke og lykkeliten kan du vinne en superkul krakk fra House Doctor/ Nettpynt. Dette er absolutt en fantastisk blogg å følge, alltid supre ideer og kreativiteter!! Ha ei fortsatt fin fredagskveld..

torsdag 9. september 2010

Problem løst..


Du vet.. Når tiden liksom flyr fra deg? Ut døra i siste liten... Kaver, stresser, veska.. Ja der er den, hiver på deg jakka og strekker deg etter nøklene.. Men til stor fortvilelse ligger de ikke der?? Hvor er de?? Iiiiikkkk... Klokka tikker og stressnivået når nye høyder... Men.. Problem løst!! Jeg har nå fått hengt opp gevir knaggen min i stilig gullglitter fra messa i Zurich.. Tok bare et halvt år, men nå er den på plass i gangen.. Og neiiii.. Jeg er ikke vaktmester, det ser bare slik ut;)

P.s. Husker dere slike nøkkelheng som du plystret på som plystret tilbake.. Ønsker meg en slik en... Bare i tilfelle jeg skulle glemme at jeg har hengt om den kule knaggen og allikevel kaster nøklene bort på helt feil sted;)

onsdag 8. september 2010

Fremdeles i forelskelsesrus...


Ja hva kan jeg si?? Jeg går fremdeles rundt med sommerfugler i magen og kjærlighet i blikket!! Min store forelskelse er på plass.. Håndlaget stol med utskjæring i gull!!! Min favoritt... Mange har spurt hvor jeg har fått tak i vidunderne. Hva kan jeg si.. Fra en snill sørlandsmann:) De er nok importerte og har kostet mer enn hva jeg noengang kunne drømme om å bruke.. SÅ jeg er verdens heldigste jente.. Livet smiler og jeg smiler definitivt tilbake... Hva synes dere???

tirsdag 7. september 2010

NIB utfordring - Soverom


September utfordringen på NIB er å vise frem soverommet. Her nytes deilige netter og fantastiske drømmer og skumle mareritt.. Ingenting er som å krype til sengs i nyvasket friskt duftende sengetøy.. Ååå helt vidunderlig!!!

mandag 6. september 2010

Weeeeeeeeee.... sofaen i hus!!!

Im in Looove!!! I helgen fikk jeg endelig hentet hjem vidunderet mitt, eller skal jeg si vidunderne.. I tillegg til denne helt fantastiske sofaen har jeg stoler:) Håndlagede utskjæringer, kuleste ørnen har oversikt over rommet. Ja vet, litt for mye tenker du?? Som ei venninne sa: Ser ut som Hitler har eid dem... Haha, neida.. Den er perfekt!! Dessverre vet dere at leiligheten min er en smule begrenset, så foreløpig får jeg nøye med meg en stol... Fortsettelse følger!!!!

fredag 3. september 2010

Give away hos kreative Signe!!


Hos interiørstylisten Signe kan du hente masse inspirasjon og gode ideer.. Akkurat nå har hun give away på denne helt nydelige bollen - BOZZA - fra Kahlerdesign. Konkurransen finner du her! Jeg krysser fingrene og håper på et mirakel. Den hadde bare vært PERFEKT på stuebordet mitt.. Har lett i evigheter etter en bolle/vase å bli forelsket i.. Nå har det skjedd:) Blir jeg ikke et lykketroll i give awayen så går den definitivt på ønskelisten!!!

Når en først snakker om sko....


så MÅ jeg bare vise disse utrolig kule bootsene fra Sendra (kr.3698/Lillevinkelsko). Snakk om skikkelig fottøy!!! For ikke å snakke om disse lekkerbiskene fra Bianco (kr. 550):
Snadder for øyet!! Med det ønsker jeg dere alle en fortsatt fin fredag og ei riktig nydelig solhelg!!

torsdag 2. september 2010

Skooppbevaring...

Jeg har vært forelsket i denne skokarusellen fra første gang mine øyne fallt på den!! Er nok den kuleste måten å oppbevare sko på.. Eller.. Det er kanskje forutsett at en har alle regnbuens farger i sko... Å hvem ønsker seg ikke det??


- Flotte sko får oss til å føle oss mer sexy. Sko kan gi oss en enorm glede. Høyhælte sko gjør oss høyere og gir oss en bedre kroppsholdning. Og skoene påvirker måten vi beveger oss på,
sier Elise Storsveen fra Skoforlaget.. Snakk om salgstriks.. Eller er det fakta?? Hva synes du?? Hvorfor MÅ du bare ha de rålekre pumpsa som skriker til deg fra butikkvinduet??

Jeg for min del legger meg paddeflat med en gang.. Har nok desverre gitt etter for fristelsen mer enn EN gang.. I en liten leilighet er skooppbevaringen fra IKEA min beste venn.. Hvordan oppbevarer du dine sko?? Jeg er nysgjerrig og vil gjerne se...