tirsdag 14. september 2010

Margarinkasse..Fra tiden da min farfar drev kafe/gatekjøkken.. Jeg var så heldig å få den av min snille tante:) Kassen har vært på langtur, blant annet reist over havet med MS Berganger fra Rotterdam.. Jeg lurer virkelig på opphavet til denne kassen som har reiselapp på seg..

Så jeg har sjekket litt opp i historien til skipet MS Berganger som ble bygget i Amsterdam for rederiet Westfal-Larsen i Bergen og gikk i linjen mellom USA vestkyst - Brasil / Argentina. Nortraship prøvde å opprettholde denne linjen med så meget tonnasje at markedet kunne beholdes for norske interesser, men USAs Maritime Commision hevdet at linjens skip kunne utføre en mer tiltrengt tjeneste ved å føre strategiske og kritiske varer mellom østkysten av Syd - Amerika og USA`s Atlanterhavshavner. "Berganger" ble derfor levert til den nye ruten den 4. mai 1942 og avgikk Santos den 16.mai med 9000 tonn stykkgods for Boston og New York Det ble Bergangers siste reise. Den 2. juni ble den torpedert av en ubåt, 4 menn fra mistet livet, 3 av dem fra Norge og 43 mennesker ble berget.

Hm, kanskje har kassen vært på tur med denne MS Berganger eller kanskje den har et søsterskip med samme navn et sted??? Farfar har seilt på alle de store hav som kokk, nesten som Pippis pappa.. Kanskje kassen inneholdt gullmynter?? Spennende!!!

1 kommentar:

  1. Heldige deg som har slike historierike kasser - kjempefine!

    SvarSlett

♥ takk for alle høyt verdsatte kommentarer ♥