fredag 15. april 2011

Påskestemning rundt hjørnet!

Nå er det jammen meg ikke lenge til påske.. Noen har til og med startet på moroa!! Heldigen dere.. Jeg har pyntet litt på verandaen som skal under penselen i morgen dersom regnet kan fordufte.. Men apropo påske.. Tradisjoner. Påsketradisjoner.. Vi hadde en liten diskusjon i dag.. og da kom marsipan på banen? Hva er det med Jesus og marsipan liksom? julemarsipan og nå påskemarsipan? jeg hadde en teori om at linken er høytid og tanken på å unne seg noe ekstra, for marsipan var vel en luksusvare en gang i tiden? Noen som vet? Tror kanskje vi er helt på jordet her...

3 kommentarer:

 1. Blir rolig hjemmepåske her med lite pynting, men guhu så hærligt det ska bli med nåke rolige dager. Har vore litt travelt i det siste.

  Håpe påsken din blir fiiiin snuppa!

  Marsipan har eg ikkje peiling på, men heie på din teori eg ;o)

  SvarSlett
 2. Endeleg er det påske og påskeferie.
  Vi skal vere heime og bare slappe av og finne på koselege ting. Invitere familie og venner på påskelunsjer blir vel det som er det store her i huset.

  Ang. marsipan veit eg ingenting, for vi spiser ikkje det.

  Ønskjer deg ei fin påske. :)

  SvarSlett
 3. Ny teori: Marsipan som vi alle vet er laget av mandler. Og mandler kommer fra nøttene til treet Prunus dulcis som vokser naturlig i midtøsten og det er jo hooden til Jesus. Så Jesus bodde i et lande fylt med mandel trær og siden han hadde peanøtt allergi så blei mandelen favoritt nøtten hans. Derfor så feire me alle jesu-høytider med hærlig marsipan!

  SvarSlett

♥ takk for alle høyt verdsatte kommentarer ♥